Рекордна присъда от 1503 г., баща изнасилвал дъщеря си в продължение на 4 години

27

41-годишен мъж от Калифорния беше осъден на 1503 години затвор за изнасилването на дъщеря му в продължение на четири години. Присъдата, която получи Рене Лопез в петък я прави най-голямата в историята на върховния съд в град Френсо, пише OFFNews.

През септември Лопез беше обвинен за 185 случая на сексуално насилие над дъщеря си, като един от тях е свързан с принуждаване към орална любов. Пред съда мъжът отрече всички обвинения.

При произнасяне на присъдата съдия Едуарт Саркизиън определи Лопез като „сериозна опасност за обществото“, подчертавайки, че той не е проявил разкаяние за действията си.

„Когато баща ми ме насилваше, бях млада. Нямах сили за съпротива. Бях беззащитна“, каза дъщерята пред съда. В хода на процеса жертвата разказа как е била насилвана два до три пъти седмично от 2009 до 2013 година. Преди това тя е била насилвана от приятел на семейството.

Властите два пъти предложили на Лопез да се признае за виновен, което можеше да намали присъдата му, но той категорично отказал.

В САЩ най-голямата от 30 хил. години е дадена на изнасилвач на деца от Оклахома през 1904 година. Присъдата е отчетена в книгата за рекорди на Гинес.