Николай Бареков се похвали с „импрувнат” английски език

93

Лидерът на ББЦ Николай Бареков се похвали, че английският му е доста „импрувнат” (от англ.-подобрен, бел.ред). Въпреки това предложението да прочете и преведе в ефир откъс от в. „Таймс”, отправено му от водещата Жени Марчева в „Тази неделя” по БТВ, го ядоса и той напусна студиото.

Бареков заяви, че „няма да участва в изпит” и непосредствено преди да си тръгне отправи предупреждението, че „ако няма да говорим по темата, ще си тръгна от студиото, приключваме разговора, ще оставя хората да се насладят на хубавите ви „баджаци” тази сутрин и приключваме”.

Повод за молбата да прочете вестника стана публикуваната от него снимка в социалните мрежи по-рано през седмицата и нивото на знанията му.

Преди да напусне студиото на „Тази неделя”, Бареков успя да направи преглед на чуждоезиковите умения на министри, кандидат-президенти и премиера Бойко Борисов. „Английският ми е по-добър от английския на действащи министри, а премиерът винаги влиза с преводач. Добър е английският на Калфин“, коментира той.