Силен тътен и вой на линейки изкара акъла на търновци (СНИМКА)

58

Лек автомобил се запалил в движение и след минути се взривил във Велико Търново. При експлозията изхвръкнал предния капак на колата на около 60 метра и ранил 63-годишна жена.
Инцидентът станал около 15 часа на ул.“Симеон Велики“ 10 на метри от Централ Мол в квартал „Колю Фичето“ в старата столица, съобщава „Труд“.

В злополучния ден,собственикът на лекия автомобил Фолксваген „Голф“ установил, че има технически проблем и закарал колата на автомонтьор. Оказало се обаче, че са необходими резервни части и водачът се отправил към специализиран магазин, за да набави нова бензинова помпа. Когато наближил до търговския обект, откъм двигателя се извили дим и пламъци. Секунди след като спрял и излязъл от фолксвагена, който е с газова уредба, последвал оглушителен гръм. Автомобилът се превърнал във факла.

След минути на място пристигнали две пожарни, линейка и полиция. Районът около горящата кола бил отцепен. Пострадалата жена е откарана в областната болница. Тя е с охлузна рана на едната ръка и силна уплаха, но е без опасност за живота.