Спецакция неутрализира престъпна група, движеща лихварство и трафик на хора

41
Снимката е илюстративна

Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група, занимаваща се с лихварство и трафик на хора с цел сексуална експлоатация. В хода на действията, реализирани под наблюдението на Специализираната прокуратура, са задържани четирима ботевградчани. Повдигнати са им обвинения, на двама от тях мерките за неотклонение са удължени до 72 часа, предаде МВР  за „Нова Вест“.

Полицейската операция, проведена от служители на ТСБОП – София област и колегите им от главната дирекция, е реализирана на 18 октомври във връзка с водено досъдебно производство. Действията са реализирани под надзора на Специализираната прокуратура.

В рамките на операцията е задържана престъпна група, действала на територията на община Ботевград. По първоначални данни, от юли 2014г. членовете й се занимавали с незаконна банкова дейност – лихварство и трафик на хора с цел сексуална експлоатация, чрез използване на насилствени методи.

За срок до 24 часа в ареста били задържани четирима ботевградчани – криминално проявените Н.Д. /51 г./ и Д.Д. /27 г./, 49-годишната Ц.Д. и Р.Д. /24 г./.

При извършените действия по разследването, у четиримата и в ползваните от тях жилища и автомобили са намерени и иззети газов пистолет, преправен в боен, четири регистрационни талона за МПС, 23 римски монети, металотърсач, мобилни телефони и други вещи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. Назначени са експертизи.

На задържаните са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 321, вр. чл. 252 от НК.

На Н.Д. и Ц.Д. е наложена „парична гаранция“, мерките за неотклонение на Д.Д. и Р.Д. са удължени с прокурорско постановление до 72 часа.

Действията по разследването продължават.