Божо Кравата проговори: „Аз вярвам в своята невинност“

20

„Това беше престрелка, въоръжено нападение, организирано от Димитър Желязков”. Това каза Божидар Кузманов, известен като Божо Кравата, издирван близо четири месеца от „Интерпол“ след стрелбата в курорта Слънчев бряг.

Основният враг на Митьо Очите се предаде вчера в полицията във Велико Търново.

По думите му първите дни след инцидента всичко е било като един филм на ужасите, в който някой друг си пише сценариите, разказа той пред БТВ.

По думите на Кузманов още с влизането си в ресторанта Митьо Очите започнал да крещи „Вие на мутри ли ще ми се правите, сега ще видите какво ще ви правя”.

„Замахна да ме удари, но не с голяма сила, за да изгубя съзнание. След това му казах – „Какво правиш, седни да говорим”. Следващото нещо, което си спомням, беше човек със зареден пистолет, защото изщрака и го насочи към мен. Чух изстрели”, разказва Кузманов.

По думите му той няма представа за какво е била престрелката. „Няма паркоместа, няма наркоместа. Искал съм да взема рекет? От Митьо Очите? И малките деца няма да го повярват”, категоричен е той.

„Аз вярвам в своята невинност”, допълни той.

Божидар Кузманов беше откаран с полицейски конвой до полицията в Бургас. Предстои мъжът да бъде привлечен като обвиняем за лидер на престъпна група.