Метач в Брюксел спечели 168 млн. евро от лотарията

49

Служител на общинската служба по чистотата в Брюксел е късметлията, изтеглил рекордната печалба от 168 милиона евро от Евромилиони миналата седмица, съобщават белгийските медии, цитирани от „новини.бг“.

Мъжът бил метач на улиците и си хранел семейството, като събирал боклука от тротоарите в белгийската столица. След като беше изтеглен печелившият тираж във вторник вечер, мъжът не се е появявал на работа. Според колегите му обаче причината не била, че той не си харесвал или се срамувал от работата си, а защото искал да избегне любопитството на медиите, които са обсадили общинската служба и се опитват да разберат как ще се разпореди с милионите си.

Десетки хора се обърнали към тотомилионера да сподели с тях част от парите и да ги извади от финансови проблеми. Точният размер на печалбата на брюкселския чистач е 168 085 323 евро. Това е най-голямата сума, печелена някога от белгийски гражданин на лотария и петият по големина спечелен джакпот в историята на играта Евромилиони. Най-голямата сума досега е прибрана от португалец през октомври 2014 г. – 190 милиона евро.

Засега за най-новия белгийски милионер се знае, че е баща на четири деца. Миналата седмица той коментира, че е изпаднал в шок, след като е видял изтеглянето на последното число от тиража. Започнал да осъзнава какво се е случило, едва след като се върнал вкъщи и проверил отново числата на компютъра си. Късметлията е уцелил петте основни числа и двете допълнителни.

През юли 22-ма автобусни шофьори от Дъблин си поделиха 24 млн. евро от същата игра. В началото на август българката Гошка, живееща в Испания, спечели 68 млн. евро от националната лотария.