Свикват извънредно пленарно заседание по искане на премиера

42

След днешната „интервенция“ на премиера Борисов в парламента, председателстващият Димитър Главчев свиква извънредно пленарно заседание на 18 октомври, вторник, пише news.bg.

Припомняме, днешното също извънредно заседание не се състоя, тъй като депутатите го бламираха с липса на кворум. БСП веднага събраха нови подписи и поискаха още едно извънредно заседание в сряда, 19-ти. По-късно в НС пристигна и Борисов и „помоли“ ръководството на парламента да удовлетвори желанието на опозицията, свиквайки заседанието дори с ден по-рано.

От пресцентъра на парламента съобщават и дневния ред:

  • проекторешение за отмяна на Решението на Народното събрание за предизборната ваканция;
  • проекторешение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене“ за периода от 2006 г. до края на септември 2016 г., довели до възникването на огромни задължения за българската страна;
  • ратифицирането на Договора за залог върху трежъри сметката между България и Европейския инвестиционен фонд за изпълнението на Инициативата за малки и средни предприятия по Оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия“ 2014-2020;
  • второто четене на промени в Закона за военната полиция;
  • проекторешение във връзка с Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, от една страна, и Европейския съюз и неговите държави- членки, от друга страна проекти на решения за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.
  • първо гласуване на промени в Закона за акцизите и данъчните складове, в Закона за задълженията и договорите и на промени в Изборния кодекс също са в дневния ред на извънредното заседание.