Официално от Samsung: Незабавно изключете своя Galaxy Note7!

33

Нещастията за Samsung следват едно след друго. След като миналата седмица стана ясно, че компанията прекратява производството на Galaxy Note 7, вчера южнокорейците излязоха с категоричното предупреждение, потребителите на устройството – независимо оригинално или подменено – да го изключат незабавно, предаде CNN, цитирани от kaldata.com.

Вземайки предвид, че всеки самозапалил се телефон е потенциално дело, заведено към Samsung, реакцията им изглежда логична. Междувременно, цената на дяловете на компанията паднаха с още пет процента.

Samsung пусна в продажба своето флагманско устройство през август, като надеждите на компанията бяха да изправи Galaxy Note 7 като достоен конкурент на iPhone 7. По-късно обаче стана ясно, че смартфона е оборудван с дефектен модел батерия и само през септември Samsung изтегли от употреба повече от 2.5 млн. устройства. Компанията започна също подмяна на Galaxy Note 7 с модели, които се очакваше, че не страдат от проблема, но се оказа, че и при някои от тях се получава прегряването на батерията.Миналата седмица на борда на самолетен полет именно подобно устройство се възпламени, което наложи отмяната на полета.