Работещи в спешната помощ протестират: „Не искаме пари, а сигурност“ (ВИДЕО)

28

Работещи в Центъра за спешна медицинска помощ в София излязоха на протест тази сутрин. Те се притесняват, че продължава отливът а лекари и сестри от системата за спешна помощ и се оплакват, че незаетите места не намаляват, работата са увеличава, а броят на екипите – намалява, показва Нова тв.

Работещите в спешна помощ вече са изпратили писмо до здравния министър Петър Москов с всички свои искания. „Настанал е момент, в който цялостната организация или ще претърпи категорични промени, или Центъра за спешна помощ наистина е на доизживяване”, пишат те.

Протестът ни не е свързан с пари, но усещането за липса на сигурност и на справедливост ме карат да си тръгна”, заяви д-р Драгослава Балова, четвъртият завеждащ смяна, който напуска само в рамките на четири месеца.

„Трябва да има строги правила за приемане на адресите. Не може да работят толкова малко екипи на смяна и някой да иска ние да пристигаме навреме”, коментира тя.

„Налагат се непрекъснато административни наказания. Принудени сме с 6 екипа на смяна да изпълняваме по 150-200 повиквания. Наказанията са финансови”, оплака се старшата сестра Борислава Колева.