Жесток инцидент с питбул в Перник – разкъсал беззащитно куче (снимки 18+)

862

Пореден жесток инцидент се е случил с участието на куче, порода питбул в Перник, разказа пред Novini.bg дъщерята на свидетелка на ужасяващата гледка. Разярен питбул е нападнал беззащитно куче и го е разкъсал, след като собственикът му е го пуснал срещу него.

Ето какво сподели тя: „Преди 2 дни един изрод в Перник си пуска питбула срещу майка ми и домашното ни куче по време на вечерната им разходка. С тях е „дворното“ ни куче Сузи – което хората от входа отглеждат от бебе, защото е изоставено от друг изрод. Вече 6 години Сузи живее кастрирана, ваксинирана и в къщичка до входа и за нея се грижат всички в блока. Разхожда се с останалите стопани и техните любимци и е най-милото и добродушно животно, познато в квартала. До онзи ден, когато застава между агресивния питбул и малоумния му стопанин и майка ми с домашното ни куче, и резултата е ТОВА – КЪРВАВА БАНЯ! Майка ми е в шок и стрес и не спира да плаче от дни, Сузи е на ръба между живота и смъртта и с днешна дата може да й бъде ампутирана почти изядената предна лапа….А аз се питам КАТО ИМА ЗАКОНИ, ИМА ЛИ КОЙ ДА ГИ ПРИЛАГА?!? Намерих, че по закон иначе има – НК – Чл. 325б. (1) Който, прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до 3 години и с глоба от 1 000 до 5 000 лева. Десетки гневни хора реагираха в мрежата за поредния случай на агресия и насилие над животно. В резултат – Прокуратурата се самосезира, пусната беше жалба в полицията и се издирва виновника, той не е неизвестен! Надявам се да има резултат и той да си получи заслуженото! За всички мъки и страдания, които безпричинно причини на всички„.

Хората, които живеят в близост до мястото на инцидента са шокирани и са готови да се вдигнат на бунт срещу собственика на питбула, но не са го открили. След подаден сигнал в полицията и множество разпити на свидетели е станало ясно, че собсвеникът на агресивното куче е стар познайник и срещу него има внесени десетки жалби. Близо 1000 гневни хора реагираха в социалната мрежата фейсбук за поредния случай на агресия и насилие над животно. В резултат – Прокуратурата в Перник се самосезира. Пусната е жалба в полицията. А потърпевшите се надяват да има резултат и той да си получи заслуженото.

Прилагаме снимка на пострадалото куче:

Снимка: "Novini.bg"
Снимка: „Novini.bg“