Мъж от Пловдив спи на улицата, сестра му не го пускала вкъщи

61

Умрях от студ, снощи валя и всичко ми е мокро! Това заяви треперещият Димитър Запрянов, който живее в градинката зад Дома на младоженците в центъра. Той прекарал 55 дни в болница, след като счупил таз и лявата си ръка при падане в близост до Четвъртък пазара. Лекували го, но преди няколко дни го изписали, съобщава „Марица“.

„Имам дом на ул. „Златарска“ 2, където живеехме навремето с родителите ми, но сестра ми обсеби всичко, изгони ме и сега не мога да се прибера“, оплаква се 65-годишният мъж. Докато бил здрав, работел в строителството. Няма семейство. Приятелите го изоставили.

„Докато имаш пари, всеки иска да ти седне на масата, като паднах, никой не остана“, жалва се бездомникът. Метачките в градинката вече го познават. Там е изкарал близо 4 месеца. Вчера от „Социално подпомагане“ му занесли кренвирши, защото у себе си Димитър няма и стотинка. Желанието му е да бъде настанен в дом.

„Уведомиха ни за случая, от общината осигуриха транспорт за Димитър, за да го прегледат в болница и веднага след като му бъдат готови изследванията, ще го настаним в дома за възрастни в Езерово, Първомайско“, информира шефката на дирекция „Социално подпомагане“ Надя Танева. Със сигурност обаче клетникът няма да спи повече под открито небе.