75 пътници бяха евакуирани от самолет заради димящ смартфон

29
Снимка: Илюстративна

Пътниците на самолет на авиокомпания Саутуест еърлайнс, готвещ се да изпълни полет от Луизвил за Балтимор, бяха евакуирани заради дим, излизащ от прегрял смартфон Самсунг Галакси Ноут 7 (Samsung Galaxy Note 7), предадоха световните агенции, цитирани от Novini.bg

Инцидентът се разиграл на летището в град Луизвил в щата Кентъки. В самолета имало 75 пътници. В момента, в който стюардесата разяснявала инструкциите за безопасност, от изгасения смартфон на един от пасажерите се понесъл дим и така се стигнало до евакуацията.

Сара Грийн, съпругата на пътника, чийто смартфон се подпалил, каза, че това е станало точно след като телефонът е бил изключен. Изведнъж апаратът започнал да пращи и от него се разнесъл дим. Тогава съпругът ми го извади от джоба си и го хвърли на пода, допълва Сара Грийн.

Тя пояснява, че телефонът е бил подменен от Самсунг, след като компанията обяви изтегляне и подмяна на смартфоните от този тип заради риск от експлозия или възпламеняване на батерията.

Компанията изтегли най-малко 2,5 милиона смартфона от вида по целия свят. Новината че след тази мярка подменен телефон също се е подпалил може да постави Самсунг в неудобно положение и да доведе до отваряне на нова скъпа страница в глобалния скандал с този модел смартфони.