Вижте номерата на бюлетините, с които кандидатите за президент ще се явят на изборите

45

В ЦИК пред журналисти бе изтеглен жребият, който определи коя кандидат-президентска двойка под какъв номер ще се яви на президентските избори. На бюлетината за президентския вот имената на кандидатите ще са подредени едно под друго. За първи път ще има и квадратче „не подкрепям никого“. Президентската кампания стартира официално от утре, съобщава novini.bg.

На тези избори има рекорден брой претенденти за държавен глава. Кандидат – президентските двойки са 24.

Татяна Дончева и кандидатът й за вице Минчо Спасов ще се състезават под номер 12. За Пламен Орешарски и Данаил Папазов се падна номер 4, кандидатите Йорданка Колева – Веселин Христов са с номер 11, за Жорж Ганчев и Кольо Паранов се падна 5, под номер 16 ще се състезава бияча Камен Попов. За Николай Банев и Сали Ибрям се изтегли номер 23, а Владимир Кузов е под номер 9.

За Румен Гълъбинов и Веска Волева се падна номер 18. Номер 14 се падна на Господин Тончев и Андрей Андреев. За Александър Томов и Радослав Радославов се падна номер 10. Под номер три на изборите ще се яви Велизар Енчев и Биляна Велева. Под номер 21 са имената на Пламен Пасков и Светозар Съев. Дияна Димитрова и Габриел Герасимов са под номер 6. Светослав  Витков и Иван Велков са под номер 1.

Кандидатът на АБВ Ивайло Калфин и Любомир Халачев са под номер 15.

Кандидатите издигнати от инициативен комитет и подкрепени от БСП Румен Радев и Илияна Йотова бе изтеглен номер 13.

Реформаторите, които издигнаха Трайчо Трайков и ген. Съби Събев са с номер 7.