Изоставеното бебе в кв. „Обеля“ вече си има име и акт за раждане

56

Изхвърленото бебе в столичния квартал „Обеля” вече е кръстено – казва се Никол. Издаден му е и акт за раждане. Близките на момиченцето обаче се изправиха срещу гнева на своите съседи. Стигна се и до физическа саморазправа, съобщава „24 часа“.

За изоставеното бебе Клиниката по детски болести е дом, а лекарите и сестрите – родители. Малката Никол получава грижа и внимание и от хората в „Обеля”, съобщава Нова телевизия.
„Донесоха консумативи в голямо количество, предложиха и кръв. От всичко, с което искаме да го лекуваме и да го обгрижваме, имаме достатъчно”, каза д-р Стоянка Симеонова.

А роднините на бебето получиха сериозни упреци от съседите. Миналата нощ се стигнало и до физическа саморазправа, след като роднините заплашили помагащите на детето, че ще им „избият зъбите”. Тогава един от съседите посегнал на мъжът, който ги заплашил.

Близките на родилката отново не пожела да говорят пред камера и повториха, че Цветанка не е знаела за бременността. „Ако тя е искала да убие това дете и е имала ножици в ръцете си, защо не го е направила? Ако си забравите вие детето в градинка, убийство ли е?”, риторично запита близък на майката.

Съседите обаче смятат, че случилото се е опит за убийство и искат наказания. Заканват се дори, че ще линчуват жената, изоставила детето си.

Според закона обаче престъплението не е опит за убийство, а изоставяне на дете.