След новите телефони вече и новите перални на Самсунг експлодират (ВИДЕО)

69

Комисията по безопасността на потребителските стоки в САЩ (CPSC) предупреди потребителите за риск от „експлодиращи” перални машини с горно зареждане на южнокорейския гигант „Самсунг”, предаде Би Би Си, цитирана от БТВ.

Това се случва, след като американска правна фирма заведе дело срещу компанията, като предупреждава, че повредата може да доведе до наранявания и щети.

Според Ей Би Си моделите с предно зареждане не са засегнати, а само тези с горно.

Говорител на „Самсунг” е заявил пред „Бизнес инсайдър”, че проблемът не се отнася до модели, продавани извън Северна Америка.

Проблемите се появяват на фона на изтеглянето от пазара на новите смартфони на „Самсунг” Galaxy Note 7 заради риск от експлозия ии възпламеняване на батерията. Корейският гигант беше принуден да изтегли 2,5 милиона смартфона.

И „Самсунг”, и комисията за безопасността на потребителските стоки обявиха, че са засегнати определени модели перални, произведени между март 2011 г. и април 2016 г.

Някои потърпевши се оплакват, че машината е експлодирала още в деня на инсталацията, при други пък проблемът се появява месеци или дори повече от година след покупката, се казва в изявление на фирмата, завела делото.

В уебсайта на компанията се посочва, че в редки случаи при въпросните перални може да се стигне до ненормални вибрации, които може да представляват риск за нараняване или повреждане на имущество, когато се перат завивки, обемисти или водоустойчиви материали.