Тайната естествена водна пързалка, сгушена в хавайска долина (СНИМКИ+ВИДЕО)

52

Това е естествена водна пързалка, сгушена в дълбините на Waipio Valley, за която много хора смятат, че е една от най-добре пазените тайни на Големия остров. Има причина обаче пързалката Waipio да не се е превърнала в основна атракция за екстремно настроените туристи. Пътят към нея е коварен и без маркировка, предупреждава Elite Daily, цитиран от profit.bg.

Ако сте достатъчно смели, за да поемете по така наречения White Road Hike, ще трябва да се изкачите чак до облаците, използвайки тесни пътеки през джунглата, които криволичат по ръба на скалистата долина. След това ще трябва да проправите своя път през серия от тъмни тунели, преди най-накрая да достигнете до крайната си точка.

2

Тук ще намерите най-невероятния 10-метров воден улей, който се спуска върху буен планински склон в средата на джунглата. Единственото нещо, което стои между вас и горната част на пързалката, е стръмен наклон и изплъзващо се въже.

3

Оказва се, че пързалката всъщност е част от напоителна система. Каменната структура днес служи за повдигане на адреналина на смелчаците, стигнали до върха й.

1