Спецакция: Ченгета нахлуха в къща, пълна с наркотици във Видин

92

24-годишен видинчанин е задържан в полицейския арест за притежаване на наркотици. Криминалисти иззели от жилището му голямо количество амфетамин и канабис, съобщиха извънредно от МВР, инофмира bulnews.bg

Вчера, в условията на неотложност, служителите на реда извършили претърсване в апартамент във видинския квартал „Химик”, обитаван от 24-годишния Г.Ц. Там униформените открили плик с 46 грама бяло вещество, индикирало на амфетамин при направения наркотест.

Намерени били и пет полиетиленови пликчета с общо тегло 190 грама със зелена суха листна маса, за която било установено, че е канабис. В жилището е открит и газов пистолет „Екол“, с премахната предпазна муфа и 4 патрона в пълнителя.

Според експерти иззетото количество амфетамин е достатъчно за направата на 138 дози, а от канабиса могат да бъдат свити около 380 цигари.

Г.Ц. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Видин. Работата на разследващите продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор. По случая е образувано досъдебно