В петък идва Черна луна

44

В нощта на петък, 30 септември ще станем свидетели на поредната Черна луна. От астрономическа гледна точка Черната луна представлява проекция на най-отдалечената от центъра на Земята точка на орбитата на Луната, пише британският „Експрес”, цитиран от „Пик“.

Поради тази причина небесното тяло изглежда по-тъмно от обикновено. Явлението се повтаря на всеки 32 месеца.

В астрологията Черната Луна се нарича още Лилит и се счита за втората тъмна страна на Луната. Тя влияе различно на всеки човек, но в общия случай предизвиква негативни чувства. Лилит изкарва на повърхността нашите скрити желания и пристрастия, вътрешни проблеми и противоречия с външния свят, правейки ги видими за другите и за себе си.

От незапомнени времена Черна Луна – Лилит предизвиква негативни чувства. Мнението на астролозите за нейното значение често пъти се разминава.

Едни от тях приписват на тази фиктивна планета управление върху сексуалните сили на човека, други подчертават, че положението на Черната Луна в хороскопа е свързано с кармичните уроци, а трети взимат като основа съдържащата се в нея грозна сила подтикваща към пороци.

При всеки човек Черната Луна се проявява различно. Тя дава способност, която човек, според нравствените си норми, определя как да използва. Един ще стане мошеник, друг актьор. Един ще канализира заложената му агресия, като стане побойник, друг ще предпочете да бие именно такива побойници и да защитава по-слабите.

Лилит е именно мракът заложен в нас. Повечето хора предпочитат да не мислят за мрачната страна на характера си и я подтискат. Това обикновено води до натрупване на негативна енергия, която избухва в най-неподходящи моменти. Затова любителите на конспирацията твърдят, че това е белег за наближаване на Второто пришествие и завръщането на Исус Христос на Земята.