Панаирджия стреля с пушка по дете в Симеоновград

57

Мъж на 30 години бе арестуван, след като стреля с въздушна пушка по 12-годишно дете в Симеоновград, съобщиха от полицията. „Задържаният за 24 часа мъж е от Стара Загора и е работник в атракцион“, казаха от областната дирекция на МВР в Хасково, цитирана от „Марица Хасково“.

Инцидентът станал миналия ден. Тогава в Симеоновград започнало монтирането на увеселителни съоръжения за предстоящия панаир. Там към надуваема пързалка се завъртял 12-годишният М.Ж. 30-годишният работник обаче го изпъдил. Детето продължавало да любопитства.

Това раздразнило старозагорчанина. Той взел една от въздушните пушки от стрелбището, към което също работил и стрелял по малчугана.

Сачмата облизала момченцето зад ухото. „За щастие нараняването не е сериозно и няма опасност за живота на детето“, обясниха запознати със случая.

На мястото на произшествието пристигнали и служители на реда. Те задържали стрелеца и го отвели в участъка.

Снети са и показания от свидетели.“Работата по случая продължава. Пневматичното оръжие, произвело изстрела е иззето. Тече пълна проверка на увеселителния център, към който работи лицето от Стара Загора“, коментираха още от полицията