Майката на изоставения Мустафа наруши обещанието си, не отиде в болницата

85

Майката на изоставения в Детската онкохематология в Пловдив 9-годишен Мустафа – Джейлян Халилова, не се е появила в понеделник в болницата, както обеща преди дни. Това съобщи директорът на „Социално подпомагане“ в Пловдив Надя Танева пред „Монитор“.

Родителските права на майката на Мустафа не са отнети, но тя няма интерес.

Ако Джейлян отиде все пак при момченцето си в болничната му стая, то тя първо ще трябва да разговаря със социален работник. Майката няма да бъде спряна да види детето си, но срещата ще бъде в присъствието на човек от „Социално подпомагане“, уточняват от социалната служба.

Състоянието на 9-годишния Мустафа е стабилно, въпреки че минава през тежък курс на химиотерапия. Детето се повлиява добре от лечението и е в добро настроение, обясни още Надя Танева.

Случаят на малкия Мустафа привлече общественото внимание след като от болница „Свети Георги“, където лежи момченцето, призоваха хората за помощ. От лечебното заведение апелираха да се съберат дрехи за детето, тъй като то е изоставено от родителите си без внимание само в болницата вече повече от месец.

Призивът достигна до хиляди. Благодарение на широката подкрепа и голямата медийна разгласа, се събраха дарения в пъти повече от необходимото за ежедневните нужди на момчето.