Времето днес

29

Днес облачността ще е разкъсана, по-значителна над източната половина от страната и Родопите. На отделни места, главно в югоизточните райони ще превали дъжд. Повече слънце ще има над Западна България. Вятърът в източната половина от страната ще се задържи от север-североизток, слаб, по Черноморието до умерен. Максимални температури – между 17° и 22°, в София 18°.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месец септември и през деня ще продължи бавно да се повишава.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна, но над западните райони, а по-късно през деня и над останалите планински масиви – ще намалява. Само на отделни места по старопланинското било и в Странджа и Сакар ще превали. По високите части на планините вятърът ще е предимно от север, умерен. Максимална температура на 1200 м – около 11°, на 2000 м – около 5°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, преди обяд все още предимно значителна. Главно в южните райони ще превали дъжд. Вятърът ще е от север-североизток, до умерен. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 20°-21°. вълнението на морето ще бъде 2, главно по южното крайбрежие до 3 бала.

Източник: meteo.bg