Хубавите неща, които ни носи есента

38

Есента вече е тук и какво друго ни остава, освен да я приемем с отворени обятия?
Ако сте от хората, на които лятото прекалено им липсва и още не могат да се настроят на по-студена вълна, то нека ви представим няколко причини, които ще направят есента по-привлекателна.

esen 2 (Small)
Тиквите
Ами да, какво по-вкусно и полезно от печена тиква. Именно есента е сезонът на тиквите. Тиквата по хранителност задминава картофите, съдържанието ѝ на каротин е по-голямо от това на морковите и е между най-богатите на каротин растения. Тиквата има и лечебно действие – печена или варена се използва при бъбречни или сърдечни заболявания и при заболявания на черния дроб. Може да се консумира от деца, бременни и възрастни.
Високото съдържание на калий е полезно при повишено кръвно налягане, а съдържанието на микроелементи (желязо, манган) е от полза при малокръвие. Освен това от тикви стават чудесни фенери!

esen1 (Small)
Ябълки
Това са другите плодове на есента. Много пъти сме ви писали за невероятните качества на ябълките и всичко, за което може да ги използвате, включително и да си направите свещници от тях (прочетете тук). Заредете се с няколко килограма и нека тези ароматни и полезни плодове присъстват редовно в кухнята ви.
Нови сезони на любимите сериали
Нормално е със застудяване на времето да се прекарва повече време у дома. Телевизионните продуценти са наясно с това и с отминаването на лятото започват да се излъчват новите сезони на много любими сериали, като американския „Как се запознах с майка ви“ и българския хит „Под прикритие“. Трети сезон на любимия на много българи сериал ще започне съвсем скоро, а трейлър може да вирите тук.

esen (Small)
По-хладно време
Това е радост за всички, които трудно са издържали летните жеги. Освен това, когато времето е по-хладно, ви позволява много повече да експериментирате и комбинирате дрехи и аксесоари – шалове, шапки, панталони, боти, жилетки, блузи и какво ли още не.

1471369564-5681923 (Small)
По-здравословен режим
Лятото определено е сезон, когато забавленията са в повече и в един момент имате чувството, че сякаш постоянно сте навън със семейството и приятелите.
Разбира се, това е чудесно, но понякога разваля режима ви.
Есента може спокойно да се завърнете към по-здравословните си навици, включително и към спорта.
Освен всичко това по-студеното време не бива да ви спира да се виждате с приятели.
Поканете ги у дома на чаша ароматен чай или горещ шоколад и парче тиквеник и се посмейте на воля, спомняйки си за прекрасното лято, което имахте и правейки нови планове за зимата и всичките празници през нея.

Източник: edna.bg