Анджелина Джоли поиска развод от Брад Пит

40

Американската актриса Анджелина Джоли поиска развод от Брад Пит, две години след като сключиха брак и 12 години след като заживяха заедно.

Адвокатът на Анджелина Джоли разпространи изявление, че клиентката му е поискала бракът й с Брад Пит да бъде прекратен, съобщи Ройтерс, цитирана от „Дарик“.

„Решението е взето в интерес на семейството. Тя няма да коментира и моли семейството й да бъде оставено на спокойствие“, заяви адвокат Робърт Офър.

Актрисата е поискала шестте им деца да останат при нея, а Брад Пит да има право на посещения, твърди сайтът TMZ.

Джоли е посочила като причина непреодолими различия. Според документите, подадени в съда, Анджелина няма претенции за съпружеска издръжка.

Брад Пит и Анджелина Джоли сключиха брак през 2014 година. Обетите им бяха написани от шестте им деца.

Двамата са заедно от 2005 година и отглеждат шест деца, от които три осиновени – 13- годишния Мадокс от Камбоджа, 10-годишния Пакс от Виетнам и 9-годишната Захара от Етиопия, и три биологични – 8-годишната Шайло и 6-годишните близнаци Вивиан и Нокс.

Преди две години Анджелина Джоли се подложи на двойна мастектомия, а тази година премахна яйчниците и фалопиевите си тръби, защото е застрашена от рак. Тя даде широка гласност на решението си, за да повиши грамотността по този въпрос. Жени от цял свят й съчувстваха.

Това напълно изтри враждебността, която Джоли предизвика, когато започна връзка с Брад Пит на снимачната площадка на „Мистър и мисис Смит“, докато той беше женен за всеобщата любимка Дженифър Анистън.