Радев вижда „пудра“ в отчетите на ГЕРБ

41

„Героизмът днес е да се борим за достоен живот и  бъдеще за българския народ“. Това заяви кандидатът за президент и главнокомандващ издигнат от БСП ген. Румен Радев по време на среща с граждани в Ботевград.  Той подчерта, че герои са всички българи, които се борят да запазят България в едно трудно време, да я развиват въпреки липсата на помощ от държавата и да водят достоен живот, въпреки опитите на управляващите да им отнемат достойството. По думите му за това се иска героизъм и именно за тези хора ще се бори и той, съобщават от пресцентъра на БСП.„Страната ни е заплашена от много неща – военни конфликти, бежански потоци, нестабилност на ЕС, деградацията на нашето общество“, заяви ген. Радев в Правец на среща с обществеността. Той добави, че голяма част от българското население води мизерен живот с малки пенсии и заплати. По думите му основна причина за това е, че няма ясна и дългосрочна визия за развитие на България, защото управляващите „са се затворили в своето мандатче, а проблемите се замитат и се показват само напудрени отчети“.

„Една партия се е сраснала с държавата и няма разделение на властите. Когато тя си назначава и президента, за какъв коректив става въпрос“, попита той. Ген. Радев подчерта, че предстоят избори, които могат и трябва да обърнат статуквото и да се намери коректив. „Няма дебат за президентската институция, няма сбкъсък на идеи, а само телевизионни скечове. Управляващите искат безлична институция и от българския президент нищо да не зависи“, заяви той. По думите му България трябва да има президент, който: да казва „не“ на всички решения, които са в разрез с решенията на българскитте граждани; да може да мисли отговорно за националната сигурност и тази на всеки отделен човек; да върне достойството на президенската институция и на всички български граждани.

Кирил Добрев, член на ИБ на НС на БСП и депутат от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, заяви пред събралите се: „Ген. Радев има биография, на която би завидял целия политически елит. Той е човекът с най-голяма заявка за президент на България и върховен главнокомандващ, а зад него стои една партия със 125-годишна история и е най-близо до хората“.

За изненада на ген. Радев на срещата присъстваше и о.з. подполковник Георги Гатев, бивш военен пилот, инструктор I-ви клас. Той сподели, че познава генерала от времето, когато той е ръководел авиобаза Граф Игнатиево и увери присъстващите, че винаги е защитавал хората зад себе си и никога не е предавал каузите, за които се е борил.

На събитието присъстваха народният представител от ПГ на левицата Радослав Стойчев, кметът на общината Румен Гунински, представители на областното и общинското ръководство на партията, стотици членове и симпатизанти на левицата и граждани.