23-годишен мъж от пазарджишко уби своя съседка с дървен прът

40

Млад мъж от пазарджишкото село Братаница е задържан за убийство на негова съселянка. В събота около 23.30ч. бил получен сигнал за открита на улица в село Братаница жена в безпомощно състояние, съобщи ОДМВР – Пазарджик за „Нова Вест“.

Към мястото веднага били насочени екипи на РУ-Пазарджик и „Спешна помощ”. Пристигайки те установили, че жената е мъртва. Станала ясна самоличността на жертвата – 38-годишната В.Я. от същото село. При направения първоначален оглед по тялото са открити множество следи от насилие.

За разследване на случилото се е сформиран екип от криминалисти от РУ-Пазарджик и ОДМВР, експерти, разследващ полицай, уведомена е Окръжната прокуратура в областния град. Трупът на жената е транспортиран за аутопсия в отделение по „Съдебна медицина” при МБАЛ-Пазарджик.

В резултат на предприетите действия е задържан 23-годишният М.Я. от село Братаница. С помощта на дървен прът младият мъж нанесъл множество удари в областта на главата на своята жертва. По първоначални данни причината на скандала и последващия побой е стара междусъседска вражда.

Извършителят е задържан в ареста за срок от 24 часа, а малко по-късно прокуратурата е удължила срока на ареста му със 72 часа. Работата по случая продължава, образувано е дознание.