Митьо Очите проговори за първи път след стрелбата в Слънчев бряг

58

„Разбрахме се с приятели да отидем да хапнем , отидохме в заведението и те започнаха да стрелят. Аз бях с бронежилетка, но без оръжие и никой, който беше с мен, нямаше оръжие. Аз влязох вътре с пурата.“

Желязков разказа пред bTV, че винаги носи бронежилетката си. В момента на стрелбата той не успял да разбере кой е бил първи, тъй като изстрели идвали от няколко страни.

„Явно са ме чакали, изненадан съм, вижте ме в какво положение съм. Трети месец аз съм наникъде“.

Той заяви, че не познава Божо Кравата. А кой е подготвил атаката срещу него, трябвало да кажат тези, които са стреляли. Очите отрече твърденията за заплахи и за това, че изпращал некролози със снимките на участниците в стрелбата.

„Не им пращам некролози, те сами си ги рисуват. На това положение как си го представяте да пращам некролози”, запита той.

„Страхуват се пред телевизията, като стреляха, не се страхуваха. Някой ударен от тях има ли? От какво се страхуват. Като се страхуват, да идат в полицията. Защо не отиват там? Аз вярвам. Според него няма как да се случи нещо подобно, при което един човек да плати с живота си, ако причината са парко места. „Може ли за две паркоместа да ме убият – убиха един човек, раниха друг. Кой да ме пази от властта. Аз, каквото имах към държавата, съм си го платил. Осъдиха ме, излежах си, сега съм се хванал на работа, работя”. На въпрос с какво се занимава в момента Желязков каза, че вече го е споменавал в предишно интервю, а спорд водещия професията му е консултант.

Половинката му Антигона го определи като нормален човек, с нормално семейство.

„Децата са си направили фирма. Нали трябва да се развиват, да печелят пари.“, коментира тя публикациите относно бизнеса на дъщеря им. „Много е трудно, не го пожелавам на никого. Децата също го преживяха много тежко. Всички лекари ми отказваха, казваха, че няма да ни приемат. Предстоят ни контролни прегледи, той има поражения на единия уретър. Той трябвало да зарасне, а ако не, трябвало да се изпозлват пластики. Много е дълъг пътят.“, каза тя.