Открити са тела на клошари в Бургас след като са приели съмнителна зеленикава течност

36

На 03.09.т.г. 42 годишния Д.Ч. от Бургас намерил до контейнер за смет в к-с „Зорница” пластмасово двулитрово шише, пълно със зеленикава на цвят течност, която споделил с други двама свои познати – 58 годишния Л.Б. от Бургас и 49 годишната Г.В. от Камено, всички водещи скитнически начин на живот и обитаващи залесителен пояс в района на базата на ВИК край к-с „Зорница”, съобщи ОДМВР – Бургас за „Нова Вест“.

Свидетел на случилото се бил четвърти клошар, който не пил от бутилката.

На 04.09.т.г. около 11.00 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение за това, че в района до бл. 72 в ж.к. «Зорница» е открито тялото на 58 годишния Л.Б. При извършения оглед видими следи от насилие не са открити, като същото е откарано за аутопсия в Катедра «Съдебна медицина» при МБАЛ – Бургас.

На следващия ден около 10.00 ч. в залесената зона край базата на ВИК в ж.к. «Зорница» са открити и телата на Д.Ч. и Г.В., които също са откарани за аутопсия в Катедра «Съдебна медицина» при МБАЛ – Бургас. При извършения оглед на второто местопроизшествие освен личните вещи на жертвите, са открити множество разхвърлени празни шишета от етилов спирт.

Вероятно смъртта на тримата скитници е настъпила вследствие на погълнатата зеленикава течност, съдържаща се в двулитровата бутилка, открита от Д.Ч. до контейнер за смет в к-с „Зорница” на 03.09.т.г. За установяването на точната субстанция на течността е назначена химична експертиза.
Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.