Вижте възможните съперници на Лудогорец в групите на Шампионска лига

45

Футболна Европа очаква жребия за груповата фаза в Шампионската лига. Българският първенец Лудогорец за втора година е сред най-силните 32 тима на Стария континент и тази вечер ще научи своите съперници. Преди две години тогавашният, а и сегашен крал на Европа, Реал Мадрид пристигна в София и с големи трудности измъкна трите точки, съобщи sportal.bg.

Въпреки това испанският вестник AS не вижда „орлите“ като един от трудните опоненти от четвърта урна. Авторитетното издание определя като най-тежки от последната урна Монако и Бешикташ, които се определят като „ненужна трудност“. Останалите шест тима, сред които и Лудогорец, „не би трябвало да представляват никаква трудност“ за испанските отбори (Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид). „Винаги е добре обаче да се избягват дългите пътувания като това в Русия за гостуване на Ростов, до Хърватия за мач с Динамо или до България за среща с Лудогорец“, допълва AS.

Най-четеният вестник на Пиренеите Marca също отделя Монако като най-сериозен противник в четвърта урна, а събира в едно изречение Селтик, Легия, Бешикташ, Лудогорец, Копенхаген и Динамо (Загреб), описани като „мотивирани за борба“. В социалните мрежи редица испански любители на футбола прогнозират, че Лудогорец отново ще бъде в група с Реал Мадрид, както преди две години.

shampionskaliga