Страшилището на Бургас – Горан ще бъде освободен на 1 септември

121

Ексгардът Горан Горанов ще излезе от затвора на 1 септември, когато присъдата му изтича. Страшилището за цял Бургас е в психически нестабилно състояние и лежи в Ловешкия затвор. Утре предстои да бъде конвоиран в Бургаския окръжен съд, където ще се гледа искане на Окръжна прокуратура – Бургас да бъде задържан под стража и след 1 септември, когато трябва да напусне затвора поради изтърпяно наказание „лишаване от свобода“, съобщава „Флагман“.

Към момента Горанов, който е лице с висока степен на обществена опасност, се намира в психиатричното отделение при Затвора в Ловеч. Припомняме, че всеки път, когато Горан бъде пуснат на свобода, той разиграва невероятни екшъни, дрогира се и вилнее, без да има сила, която да може да го спре.

Ексгардът потроши брутално ареста в Бургас, като терминатор преби няколко надзиратели в затвора, а преди това хвърли в тотална психоза целия град, като редеше окултистки кръстове във формата на гроб по комплексите. Горанов е изключително опасен и нестабилен психически, предаде Флагман.

Отделно от това, спрямо Горанов има постановена от Бургаския районен съд осъдителна присъда по която му е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години и четири месеца за извършено от него престъпление за противозаконно държане на огнестрелно оръжие, без да има надлежно разрешение.

Присъдата е била обжалвана, а по този повод в Окръжен съд –Бургас е образувано наказателно дело, което обаче няколкократно е било отлагано от Съда, поради назначаване на експертизи. Новата дата на насрочване на делото е 14 октомври 2016 г.

По това дело, актуалната мярка за неотклонение спрямо Горанов е „парична гаранция“ в размер на 1 500 лв., която е внесена. Именно за изменение на тази мярка е внесеното искане от Окръжна прокуратура-Бургас, тъй като единствено задържането под стража би било адекватно на високата обществена опасност на Горанов. Ако то бъде уважено, подсъдимият ще остане в ареста, в противен случай след 1 септември ще бъде освободен, поне до 14 октомври, когато ще бъде гледано делото по същество.

Окръжният съд в Бургас е насрочил разглеждането на искането на Прокуратурата за 25 август от 10.30 ч.

Горан Горанов, който е осъждан, е признат за виновен от Районния съд в Бургас за тежко умишлено престъпление. Спрямо него се провеждат и други три неприключени наказателни производства, като две от тях са срещу него за нанасяне на телесни повреди на служители от затворите.

Според наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура Бургас, Горанов е лице с висока обществена опасност, а определена спрямо него мярка за неотклонение „парична гаранция“ не осъществява необходимия възпитателен ефект върху него, а именно – да му попречи да извърши друго престъпление. Именно тези факти мотивират Прокуратурата да поиска изменение на определената спрямо Горанов процесуална мярка.