Кои са професиите на бъдещето?

79

Бъдещите поколения в момента са изправени пред чувството на неудовлетвореност, защото им се налага да се подготвят за кариери, които дори не биха могли да съществуват днес.Изборът на университет е труден процес, изискващ време и внимателно обмисляне. Трябва да се има предвид, че много от най-популярните работни места днес ще бъдат отстранени поради развитието на технологиите, съобщи vesti.bg. Експерти смятат, че 65 процента от децата в следващото поколение ще имат работни места, които не са дори още създадени.

Ето и кои са те:

Оператор на дронове

Имайки предвид популярността на тези летателни машини, в бъдеще ще бъдат навсякъде и ще се използват за всичко – от снимане на филми през доставки, та до съдебни разследвания. А когато това стане, ще има и огромна нужда от хора, които да могат да управляват тези нови граждански въздухоплавателни апарати.

Съветник по дигитални валути

Независимо дали харесвате биткойн или не, дигиталните валути са във възход, защото все повече хора не се доверяват на централните банки. За да има кой да управлява финансовия ви портфейл след някоя година, задължително ще се нуждаете от специалисти, комбиниращи компютърна сигурност и мениджмънт.

Дигитален ключар

Когато дигиталните ключалки станат стандарт, ще трябват хора, които да ни помагат, когато умният дом или кола се заключат. И тъй като никоя технология не е съвършена, техните услуги ще са ценни.

Хранителен инженер

С възхода на триизмерното принтиране се заговори за 3D принтирана храна, която ще може да се консумира. Диплома по инженерни науки и химия ще бъде полезна тук.

Мултимедиен специалист

Забравете за диджеите. Бъдещето принадлежи на хората, които могат да миксират най-различни форми на мултимедия, стриймвайки на живо отвсякъде, включително и във виртуална среда. Тези умения изискват аудио инженерство и графичен дизайн.

Оператор на робот

Роботите днес все още са сензация по технологичните сайтове, но до 10 години тяхната роля ще бъде съвсем различна. Те ще навлязат трайно в живота ни, както в дома, така и в офиса или на улицата. Затова ще бъдат необходими много техници, които да ги монтират, програмират и поправят, когато нещо се обърка.