Зловещи хвърчила прерязаха гърлата на трима в Индия

36

Две деца и възрастен загинаха в индийската столица след като покритите със стъкло дълги връзки на въздушни хвърчила се омотали около вратовете им и ги прерязали, съобщиха от полицията. Трагедията се разигра на празника по случай Деня на независимостта и накара правителството в Делхи да издаде забрана за производство, продажба и съхраняване на острите като бръснач връзки, използвани, за да срязват хвърчилата на конкуренти.

Правителството обяви, че всеки, хванат с такива връзки, наричани „манджа”, е заплашен от 5 години затвор и 100 000 рупии (1500 долара) глоба.
Загиналите деца – на 4 и на 6 години, са пострадали при различни инциденти в Делхи в понеделник докато изправени са гледали хвърчилата през подвижните покриви на автомобили. 22-годишен мъж също е загинал при аналогичен случай докато карал мотоциклет. Друго петгодишно дете и полицай бяха сериозно ранени при злополуки с връзки на хвърчила.

Пускането на хвърчила е много популярно в Деня на независимостта. Самите хвърчила често са с цветовете на индийското национално знаме. Някои индийски щати вече забраниха опасните режещи връзки след подобни инциденти.

Източник: pik.bg