Арабин в софийски мол: Ще взривя мола!

72

Двама сервитьори в заведение за хранене в столичен мол подали сигнал, че в заведението мъж, изглеждащ от арабски произход седял на маса с още две забулени жени. Чули го да разговаря по телефона на английски за разположението на магазините и коридорите в търговския център. В края на разговора сервитьорите свидетелстват, че го чули много ясно да повтаря: „Ще взривя мола!“, съобщи БНТ.

Малко по-късно мъжът е задържан. Установено е, че е гражданин на Катар. Предприети са мерки за безопасност в целия търговски център.

За сигнала е докладвано и на вътрешния министър. При пристигането на антитерористите двете забулени жени вече били тръгнали. Иззети са записите на охранителните камери и веднага в реално време е установено, че те са се качили в такси и са потеглили в неизвестна посока.

Органите на реда са влезли в контакт със собствениците на таксиметровата компания и са установили водача, който е возил двете жени.

При разпитите на задържания мъж се установило, че той е разговарял по телефона с баща си, защото бил недоволен от сметката в ресторанта. Обяснявал разположението на мола, за да може баща му да го прибере. От нерви казал накрая, че ще взриви мола, афектиран от сметката, която трябвало да плати в заведението.

Всички сервитьори и охраната на мола са разпитани в 6 РПУ.

Вероятно днес случаят ще бъде докладван в прокуратурата, а катарският гражданин ще бъде съден по Указа за борба с хулиганството за предизвикването на скандала.

Източник: blitz.bg