Осъден е чужденец за притежание на 32 килограма безакцизен тютюн

31

Районна прокуратура-Пловдив постигна осъдителна присъда спрямо гражданин на Косово за притежание на акцизни стоки без бандерол

Районна прокуратура-Пловдив постигна осъдителна присъда спрямо Латифи Л., на 50 г., гражданин на Република Косово, за държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон – престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс. Районен съд-Пловдив му е наложил наказание от 10 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок.
Установено е, че на 26 юли 2016 г. в района на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив, на 133 км, в посока гр. София, в микробус, марка „Ивеко Дейли“, Латифи Л. е държал акцизни стоки без бандерол – 32 кг. тютюн на стойност 5 696 лева. Той е управлявал автомобила.
Районна прокуратура-Пловдив е преценила, че моторното превозно средство е било средства за осъществяване и на административно нарушение по Закона за митниците, поради което микробусът е предаден на Агенция „Митници“-Пловдив.

Присъдата е наложена след споразумение между прокуратурата и адвоката на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Пловдив, и е окончателна.