Масова атака от телефонни измамници в Силистра

65

От последните дни на юли до днес четирима души на възраст от 70 до 94 години са били въвлечени в заблуждение, разделяйки се със значителни суми, съобщи  ОДМВР-Силистра, за „Нова вест“.

За първото шестмесечие на 2016 г. в ОДМВР-Силистра са регистрирани 19 телефонни измами, което, съпоставимо със същия период на 2015 г., е с 38,71% по-малко. За това време са разкрити 8 измами, 7 от които регистрирани в предходен период. Работата по останалите случаи продължава.

 За пореден път ОДМВР-Силистра препоръчва:

-Не давайте пари, поискани по телефон от непознат телефонен номер. При телефонно обаждане от непознат номер с искане на пари, сигнализирайте на тел.112 или се свържете с близките си. По никакъв повод не давайте пари на непознати.

-Не се доверявайте на хора, които не познавате. Не предоставяйте лични данни и данни за свои близки по телефона. Опитайте да запазите самообладание при получаване на обаждане от човек, който се представя за ваш роднина, изпаднал в беда. При всяко съмнение първо опитайте да се свържете с близкия си, но от телефон, различен от този, на който сте получили обаждането.

В случай на съмнително обаждане или опит за телефонна измама, незабавно подайте сигнал на тел.112 или се свържете с полицията.