Откриха тялото на 12-годишно дете в Скопие след наводненията

26

Късно снощи в скопския квартал Ченто бе открит трупът на 12-годишно дете, което се издирваше от спасителните екипи предаде репортер на БГНЕС.

Детето е било с дядо си по време на катастрофалните наводнения в събота вечер. Двамата са пътували с трактор, когато придошлата вода ги е помела. В момента спасителите издирват 16-годишно момиче, което e пътувало с баща си по време на трагедията. Бащата е успял да се спаси и е обявил детето си за изчезнало.

Съобщава се за изчезнало и 16-месечно момиченце, чийто чичо вчера е обявил за изчезнало. Детето се е возило в кола с баща си, когато приливната вълна е застигнала превозното средство. Бащата е починал.

Според официалните данни до момента са загинали 22 души, а едно лице се води за изчезнало. Сред загиналите е и 2-годишния Енес.

2-годишно дете е най-малката жертва на наводнението в Скопие

В спасителните операции участват и български екипи, които са ръководени лично от главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Само през изминалия ден екипите на столична дирекция „Сигурност“ и на ПБЗН успяха да отводнят 17 сгради в македонската столица. Това не са малки къщи, а големи обекти, включително детски градини, училище, заяви за БГНЕС от македонската столица главен комисар Николай Николов. Операциите са доста тежки, но благодарността, която предизвиква работата на нашите хора ни задължава допълнително“, подчерта главен комисар Николов и добави, че „нашите момчета са ентусиазирани да помогнат“. Той отбеляза, че българският посланик в Скопие е осигурил добри условия за почивка на нашите спасители и пожарникари, за да могат да бъдат ефективни при оказването на помощ утре. Главен комисар Никола Николов участва в огледа на терен на съвместната организация по търсене и спасяване на хора и отводняване.

Източник: БГНЕС