Хакери разкриха плановете на „Ислямска държава“: планират се атаки над военни бази в САЩ, Бахрейн и Саудитска Арабия

35

Според израелска компания занимаваща се с интернет-сигурност, „Ислямска държава“ планира да извърши нападения срещу военни бази на САЩ в Кувейт, Бахрейн и Саудитска Арабия. Хакерите твърдят, че са успели да проникнат в комуникациите на терористите и че са успели от там да вземат информацията, предаде Breitbart.

„Инсайтс“, компания, водена от бившия офицер от военното разузнаване на Израел Алон Арвац, е проникнала в профил на „Ислямска държава“ в кодирана платформа за общуване. Организацията използва платформата в т.нар. „дълбок интернет“, за да насочва нападенията на своите 500 водещи терористи.
Сред посочените цели е фигурирала църквата в Северна Франция, където местен свещеник бе убит на 26 юли от терористи, заклели се във вярност на „Ислямска държава“.
Сред „извънредно специфичните цели“ са фигурирали военновъздушни бази на САЩ, Великобритания и Канада, както и такива на европейски държави и на Израел.
Арвац не обясни как компанията е успяла да проникне в групата, но заяви, че трябва да си поканен от някой от групата, за да бъдеш приет вътре. Той добави, че форумът ще бъде затворен без съмнение сега, след като това е разкрито пред медиите.

Източник: trud.bg