Майката на Мария убила изнасилвача си: Детето ми не е престъпник!

112

Детето ми не е престъпник. Стана жертва на престъпността в града. Това сподели през сълзи майката на 18-годишната Мария, предаде Дарик. Преди дни момичето уби своя насилник Богдан Динев, известен в Стара Загора като Боньо Фаса-мъж, с богата криминално минало.

Днес изтича 72-часовото задържане на Мария, а пред сградата на старозагорския съд се събраха хора, които да изкажат своята съпричастност с нея.

Майката на Мария очаква правосъдието да победи и детето й да бъде освободено.

„Тя е на 18 години, наивно и добро дете. Когато се прибра вечерта тя поиска да повикаме полиция. Беше цялата в кръв. Каза, че за да избяга и да се спаси от този мъж го е наръгала с нож. Целият град знае кой е този мъж. Тя ми беше разказвала, че се познава с някакъв дядо, който също има 18-годишна дъщеря, който не бил опасен за детето ми, аз не го познавах. Само знам, че тя беше изплашена“. Десетки старозагорци се събраха пред следствения арест, където е повикан и адвокатът на изнасиленото момиче Валентин Димитров. Той очаква обвинението да бъде променено и 18-годишната Мария да бъде освободена.