Чинията на Бузлуджа във филм с Джесика Алба и Джейсън Стейтъм (ВИДЕО)

376

В края на август по световните кино салони е премиерата на филма „Механикът – възкресение“. Филмът е с бюджет от 40 милиона долара и част от него е заснета в България.

Интересен факт за казанлъчани е показването във филма на чинията на Бузлуджа, като във филмовата лента към нея е добавена и хеликоптерна площадка, пише „kazanlak.com“.

Снимка с чинията на Бузлуджа, която се вижда в трейлъра, предизвика множество коментари в социалните мрежи, като казанлъчани се радват, че до Бузлуджа е докарано море, но за съжаление при този вариант Казанлък е на дъното.
Главната роля във филма е на Джейсън Стейтъм, а сред холивудските актьори са и звездите: Джесика Алба и Томи Лий Джоунс. Така футуристичният монумент на връх Бузлуджа е привлякъл дори и Холивуд. В социалните мрежи хората коментират, че дори и графитите стоят на чинията от Бузлуджа, която е във филма. Хеликоптерът, който лети към площадката също е с българското означение на летателните апарати – LZ.

По време на снимките в България Джесика Алба се е срещнала и с казанлъчанката Дарина Павлова, като българските медии разкриха, че актрисата си е тръгнала от страната ни с продукти произведени от български маслодайни рози.
Премиерата на „Механикът – възкресение“ в България е на 2 септември.