Митьо Очите си плаща на полицаите, цял живот е бил ченге! Разкри атентаторът на мафиота (ВИДЕО)

154

Несебърският бос Димитър Желязков – Митьо Очите плаща на полицаи, за да му осигурят чадър над престъпната дейност.

Това твърди Стоян Димитров-Толупа, който излежава доживотна присъда като поръчител на бомбения атентат преди 15 години, отнел живота на съпругата, брат й и бодигард на Желязков.
Той си плаща на полицаите, цял живот е бил ченге. По този начин си отстранява хората. И сега го прави – за задържаната група на Мечков и Кюфтето“, заяви пред „Нова телевизия“ Стоян Димитров.
По думите му, Очите пращал анонимен свидетел при някой негов човек полицай. На базата на този свидетел започва разработка – искат се СРС-та и други доказателства. След това праща още двама-трима анонимни свидетели и по техните показания задържат конкуренцията, пише pik.bg.

Аз съм се виждал с него в затвора, ние сме си говорили. Казвал съм му престани да даваш пари. Остави ме да си излезна. Ще си чукнем рогцата, като искаш, отвънка. Ти от какво се притесняваш, ти си шефът на мафията, а аз съм от сто години в затвора. Той ми вика ти тука трябва да умреш. После ми прати хабер по един негов човек, че повече пари няма да дава, ако мога да си възобновя делото, но само аз да излезна, другите двама да си били в затвора“, разкри още подробности за взаимоотношенията си с Очите неговият атентатор.

Толупа е сигурен, че много честни полицаи в Бургас сега умират от кеф от случилото се на 8 юни в Слънчев бряг, когато Митьо Очите беше тежко ранен при стрелбата в заведението „4You“. Защото когато ченгетата правили някаква разработка и предавали доказателства на следовател, изведнъж те изчезвали.

„Иван Христов се сдобива с нов апартамент, да речем, и с нов ресторант, а доказателствата изчезват. Те всъщност полицаите работят, за да може оня да получава. Ако примерно хванат някой близък около Митьо, защото лично той не бара нищо отдавна, Христов казва „браво, много хубаво работите, момчета“ и в един момент изчезва всичко“, казва Стоян Димитров.

Толупа твърди, че по време на делото срещу него съпругата му и жената на другия подсъдим Николай Ганев от Ямбол са видели в ресторант до съда как двамата съдии по процеса са обядвали на една маса с адвокатите на Митьо Очите. Тогава Димитров и жена му са мислили да искат отвод на магистратите.

„Обаче обади се там един човек. Каза да не пискаме и ще получа „справедливо правосъдие“, няма да е това, което стана. И аз се подведох и й казах да мълчи“, заяви Димитров, който получава доживотна присъда.

Пише: Petel.bg