Благотворителност: Платиха морето на абитуриента със синия костюм

31

Най-известният абитуриент в страната ще напусне за първи път от години София и ще зърне морето, благодарение на щедър кърджалиец. Кристиан Неделчев и майка му ще прекарат една седмица в апартамента на Александър в Созопол, съобщава 24rodopi.com.
Кристиан нямаше пари дори да плати кандидат-студентските си изпити в Софийския университет. След като минат изпитите, той ще откликне на поканата за почивка в Созопол. Син и майка благодарили за жеста на кърджалиеца. Оказало се, че двамата не са напускали София откакто Кристиан е бил 3-4 годишен.

Абитуриентът Кристиан стана изключително популярен в страната след като бе зарязан от съучениците си под дъжда по време на бала. Столичният ученик трябваше да хване метрото, за да стигне до ресторанта, където щеше да се проведе тържеството на зрелостниците от Втора английска гимназия. Причината бе, че нито един от неговите съученици не пожела да качи момчето в автомобила си.

Свидетелка на тръгването на абитуриентите от столичен квартал обаче предложи услугите си да закара момчето с личния си автомобил. Историята разказа самата тя във Фейсбук, превръщайки само за часове Кристиан в най-известния зрелостник в България.

Кърджалиецът Александър, трогнат от историята на момчето, чиято майка се е принудила да тегли заем, за да може синът й да си плати таксата за кандидатстване в университета, е отправил покана към двамата да прекарат седмица в жилището му в Созопол, която те с радост и благодарност приели.