Facebook трие снимки ако нямате приложението Moments

33
blank
Снимката е илюстративна

Според информация на TechCrunch Facebook изпраща писма на електронната поща на потребители, за да ги насърчава да инсталират приложението Moments, което дава възможност за споделяне на снимки с приятели.

В електронните писма пише, че някои снимки от мобилните устройства са синхронизирани с облака и те ще бъдат изтрити, ако не се инсталира приложението Moments преди 7 юли. Снимките се съхраняват в албум, наречен Synced (Синхронизирани).

Очевидно Facebook не се свени да принуждава хората да използват нейните услуги. Само преди няколко дни социалната мрежа обяви, че ще премахне опцията за чат от основното си приложение с цел хората да използват платформата Messenger.

Но наистина ли е правилно една компания да заплашва потребители със загуба на данни, ако те не отговарят на нейните искания?

Ако хората смятат, че Moments е толкова прекрасно приложение, както Facebook смята, тогава те ще го използват, а ако не – няма.

Източник: The Next Web