АБВ чака отговор от БСП за общ кандидат наесен

21

АБВ ще изчака БСП да каже дали иска да си сътрудничи с тях на президентските избори и чак тогава ще обявят позицията си. Това стана ясно вчера от изявление на говорителя на парламентарната група на АБВ Мариана Тодорова, предаде „България он еър“.

Вътрешнопартийното допитване в БСП ще приключи в края на юни- началото на юли. То трябва да даде отговор на настроенията в соцпартията. „Готови сме да чакаме и ясно сме заявили, че не предпоставяме някаква кандидатура, а просто търсим успех заедно. Сега топката е в тяхното поле“, посочи Тодорова.

По думите й шансът за победа на левицата се крие в консолидацията около единна кандидатура, която вече да се е наложила като държавник, а не тепърва да има нужда от промотиране. „Нямаме предварително избрани имена“, категорична бе Тодорова.

От АБВ настояват за среща на лидерите на двете партии. В петък в Народното събрание се срещнаха представители на парламентарните ръководства. Според Мариана Тодорова взаимодействието в законодателния орган е прагматично, но без политическо съгласие на върха ще е „работа на парче“.