Легенда в подземния свят от България, загина в катастрофа

459

Известният в столичния ъндърграунд мастит наркобос Иван Михайлов – Кубинеца е загиналият в свирепата катастрофа на Околовръстното шосе, случила се на 23 май рано сутринта. Жестокият пътен инцидент беше отразен от всички телевизии, които обаче не обявиха кой е загиналият. Оказа се, че е умряла една от легендите на подземния свят в столицата, пише Блиц.

Зверската катастрофа, в която Кубинеца загуби живота си, е предизвикана от самия него, обясниха от „Пътна полиция“. 39-годишният гангстер излязъл с бясна скорост с ляв завой от бензиностанция, непосредствено до разклона за квартал „Бояна“, където пътят е еднопосочен.

„Движил се е със скорост от около 140 км/ч в насрещното. Първо е ударил странично една кола, след което се е врязал челно в друг автомобил. По чудо шофьорът в другата кола е оцелял. От удара двигателят на колата на Иван Кубинеца е излетял на 10-15 метра. Той е загинал минути след свирепия удар в линейката на път за болницата“, констатираха от КАТ.

Иван Михайлов – Кубинеца дълги години беше сред най-влиятелните играчи в София в бизнеса с дрога. Допреди 2-3 години той владееше изцяло продажбата на кокаин в един от най-големите квартали на столицата – „Младост“. Месечните печалби на групата надхвърляха 350 000 лева. Бандата на гангстера обаче беше разбита от МВР през 2012 г., а той бе изправен пред Специализирания съд. След смъртта на Кубинеца съдебният процес срещу него ще бъде прекратен, информира столичен ежедневник.

В досието на Иван Михайлов има и обвинение в убийство на конкурентен наркодилър, случило се през 2009 г. Според прокуратурата Кубинеца нахлул в апартамента на 31-годишния Виктор Йотов в „Младост 4“ и му нанесъл жесток побой, тъй като Йотов пласирал дрога в неговия район. Наркодилърът шанаджия починал от раните от побоя, но преди това признал на лекарите, че Кубинеца го е инквизирал. До прокурорско обвинение обаче не се стигна, тъй като не бяха събрани достатъчно доказателства.

За последно Иван Кубинеца се появи в медиите покрай смъртта на един от бандата на „Наглите“ – Киро Шкафа. През пролетта на 2012 г. Кирил Кирилов – Шкафа бе прострелян пред блок 353 в „Младост“ и минути по-късно загина от раните си. Последният телефонен разговор, който Шкафа провежда, след като куршумите са го застигнали, е с Кубинеца. Впоследствие пред криминалистите Иван Михайлов обяснява, че близкият му приятел Киро Шкафа, с когото са съседи, трябвало да му дойде на гости. Шкафа обаче е издебнат от килър в градинката между своя блок и този на Кубинеца.

Близки до загиналия Иван Кубинеца през сълзи твърдят, че смъртта му идва в момент, в който маститият наркобос най-после зарязал бизнеса с дрога. „Намери си красиво момиче и реши да започне легален бизнес. Планираше да отвори кафене и салон за красота на приятелката си. Беше спрял да се занимава с дрога… Искаше да започне живота си на чисто, но уви, не получи този шанс“, коментират в „Младост“.