Вълна от градушки ни удря до седмица

40

Още три градушки ни очакват през следващата седмица. Град като грахово зърно се изсипа над София за 15 минути вчера следобед и накара столичани да изтръпнат, припомняйки си градушката от преди две години, която потроши хиляди автомобили и прозорци.Вчерашната стихия не беше така опустошителна, но ще в неделя се очакват нови проливни дъждове с опасност и от градушка. Такава има и във вторник, както и на 4 юни, гласи прогнозата за времето, информира в. „Телеграф“.

Опасност от наводнения има днес в Централна и Северна България, където днес се очакват нови валежи. Състоянието на нивата на реките се следи непрекъснато от басейновите дирекции в страната.

Данните се обощават в Министерството на околната среда и водите и се предоставят на областните администрации с цел да се предприемат всички необходими мерки и да няма риск за населението и материални щети, обясни министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

По думите й всички институции, които имат отношение към мерките за превенция, са мобилизирани и осъществяват непрекъснато взаимодействие.