GPS навигатор отведе жена директно на дъното на езеро

50

Всеки, който ползва GPS навигатор, знае, че понякога той предлага да се завие не където трябва. Но ето че GPS отвел една жена на много неприятно място – директно на дъното на езеро, съобщава „МегаВселена“, позовавайки се на Рopular Mechanics.

23-годишната жена, която по разбираеми причини отказала да разговаря с медиите, шофирала през нощта в непрогледна мъгла и поради тази причина прекалено силно се доверила на GPS навигатора.

Валял дъжд, видимостта била изключително ограничена и жената не забелязала водата. Когато навигаторът я подканил да продължи да се движи, тя се подчинила и се озовала право в езерото Хюрън.

Жената успяла да отвори прозореца, да вземе чантата си и да доплува до брега, преди колата да потъне.

Сега автомобилът вече е изваден от водата, жената не е пострадала и не са ѝ повдигнати обвинения, но самата история е изключително поучителна: очевидно не бива да се вярва безрезервно на съвременните методи за навигация, на които също е присъщо да грешат.

Системата постоянно се доработва, като за самолети дори е разработен вариант за навигация по неутронните звезди, но тя още не е много надеждна.