Виновникът за смъртта на Принс май е лекарят му

40

Разпитаха доктора, предписал лекарства на певеца ден преди да почине.
Полицията е разпитала доктор от Минесота, който е предписал лекарства на Принс и е направил визитация в дома му в имението „Пейсли парк“ ден преди музикантът да почине. Това се посочва в заповедта за задържането му, подадена миналия четвъртък, предаде: британският в. „Гардиън“.

Полицията е разпитала д-р Майкъл Тод Шуленберг и е претърсила болницата, в която той работи. В заповедта за задържането му не се уточнява какви лекарства е предписал докторът или кога те са били приети. Шуленберг е посетил Принс на 7 и 20 април, като му е предписал медикаменти.

Музикантът беше открит в безсъзнание в дома си на 21 април. Все още не е известно какво я е причинило, въпреки проведената след това аутопсия.

Според служител на реда от Минесота, пожелал анонимност, разследващите се опитват да установят дали Принс е починал от свръхдоза и дали доктори са изписали медикаменти на музиканта в седмиците преди смъртта му.

Човекът, който откри Принс в безсъзнание е д-р Андрю Корнфелд, син на калифорнийския специалист по пристрастявания д-р Хауърд Корнфелд, с когото представители на Принс са се свързали по-рано.