Трагична изповед: Къде са сега всички онези хора, които ми бяха приятели, когато имах много пари

90

„Никога не е било достатъчно. На 78 години съм и смятам, че не ми е останало още много време. Имам милиони долари в банката, но не мога да си купя здраве, да спася живота си. Имам семейство и милиони фенове по целия свят, но сега съм съвсем сам. Живях живота си по грешен начин и не искам това да се случи и на вас „, започва историята си Морган Фрийман.

„Послушайте ме и предприемете нещо, ако искате да промените вашето бъдеще. Бих искал, докато бях млад, някой да ми раскаже каквото ще ви кажа на вас.

Парите сами по себе си не са зло. Това е само хартия с прогнозна стойност, които ни позволяват да стигнем до други неща, които смятаме за ценни. Ако парите не са зло, кое е злото? Злото е в липсата на съзнание, вманиячаването и моралната страст.

Злото е бездушно обсесивно-компулсивно търсене на сандък, пълен със злато, който не съществува. Злото е, когато имаме етикет на сърце и душа, които заменяме за финансов успех на всяка цена. Злото е, когато се опитваме да купим щастие и отново, за да не бъдем наясно, че това е само илюзия, която един ден ще изчезне.

Представете си, че имате всичко, а след това всичко загубите. Представете си, че сте съкрушени, нямате и стотинка пари. Единственото решение за вас е да получите пари. Нямате нищо, което създава фалшив късмет. Кои сте вие ​​сега?

Къде са сега всички тези хора, които сте смятали за приятели, докато сте имали пари?

Тези, които не са с вас заради парите, отдавна сигурно ви напуснали, мислейки да сте егоцентричен задник.

Можете да се промените още днес, ако предефинирате вашата версия за успеха. Можете да преобразувате вашите повредени чувства, отношения и да печелите пари. Можете да простите на себе си и на тези, които са ви наранили. Можете да станете лидер, който ще помага на другите.

Можете да изгладите приоритетите в живота. Можете да излекувате своя брак и да се отворите за силна любов, повече отколкото сте мислели, че е възможно. Можете да станете най-добрите родители на света, но не чакайте да дойдете в моите години. Винаги можете да спечелите още пари, но никога няма да можете да върнете времето.

Всички ще умрем един ден. След което искате да си спомнят за вас? Какво можете да направите, ими бихте направили, за да стане светът красиво място? Каква е целта ви?

Всички умираме, но само малък брой от нас наистина живеят.

Можете да излезете от сянката на светлина. Сътворете големи неща!“

Източник: zajenata.bg