Пулев във сензационно изказване след завръщането си

35

Бях много добре подготвен за този мач, но мога много повече. Това каза европейският шампион по бокс в тежка категория Кубрат Пулев при кацането си на Летище „София“.

Кобрата се върна в България, след като преди два дни победи Дерек Чисора в двубой за европейската титла в тежка категория, който се проведе в „Барклейкард Арена“ в Хамбург. Пулев беше посрещнат от фенове, журналисти и оркестър с много вълнение и емоции.
„Не очаквах толкова голямо посрещане и мога само да благодаря на хората за него. Мотивира ме това, че хората се вълнуват и изживяват всеки един мач. Това ми дава сили за подготовката и за самите мачове. Това е сериозен бокс на голямо ниво. Аз съм стабилен и психически, и физически, и духовно. Мога да попитам Чисора къде са всичките му закани и глупостите, които изговори, че съм щял да бъда на пода. Никога не съм бил по-добре“, заяви боксьорът, цитиран от БГНЕС.
„Радвам се, че обединих хората и ще се радвам това да не е само, когато побеждаваме. Никога не трябва да се губи надеждата към българското. Имаше двоумение преди мача, защото преди него получих лека настинка, а това действа много демотивиращо. Всеки очакваше мачът да е тежък, както и беше. Бях много добре подготвен, но мога много, много повече. Аз се опитвам да съм максимално безпристрастен и мисля, че в този мач загубих 3-4 рунда най-много. Когато има подобно решение, то показва, че човекът не е в час с нищо и излага него”, каза още Кобрата.
По повод евентуален мач в България тази година той каза, че това е въпрос на договорка, но мисли, че ще стане.