Полицай със чупен нос и пет арестувани хлапета в Раднево

49

Един полицай е със счупен нос, а други двама негови колеги са със средни телесни повреди след снощните сблъсъци в Раднево. Това обясни  старши-комисар Николай Кирков – директор на ОДМВР-Стара Загора.„Ситуацията в Раднево е овладяна, предаде: „bTV“

Полицейски служители упражниха своите правомощия. В момента в полицията няма оплаквания от граждани, относно получени наранявания. Установили сме, че има едно лице, което е потърсило по-късно медицинска помощ в личен план”, посочи Кирков.

„Имаше опити да бъдат нарушен обществения ред. Има бързи полицейски производства за нарушаване на обществения ред”, допълни той.

Относно лицето Сурай, познат и като Калчо, който е сочен за неформален лидер на ромите в града и заподозрян във връзка с побоя на трите момчета, Кирков се въздържа от коментар.

По информация на МВР, около 2000 души са участвали в протеста. Според очевидци, 6 граждани са били ранени, но никой не е подал оплакване.

За проявената агресия са задържани двама мъже, срещу които са образувани бързи производства. В полицията са доведени петима непълнолетни, на които са съставени предупредителни протоколи и са предадени на родителите.

Продължава работата за установяване и на други участници, проявили агресия, посочват още от МВР.