Заловиха бракониер на риба край язовир Батак другия избяга при акция (Снимки)

109
blank

Отново са засечени бракониери при съвместни акции на инспектори от структурата на ИАРА в Пазарджик и полицейския участък в гр.Батак.

brakonier batak riba (Custom)

По време на съвместни проверки на сигнали от любители риболовци на 28 април около 21.00ч. органите на реда и инспекторите от ИАРА извършили инспекция в местността „Студенец” край язовир Батак.

Засечени са двама мъже, които изваждали от водата незакони поставени мрежи. Единият от тях е установен и задържан, а другия успял да избяга с помощта на гумена лодка във водите на язовира. Открити са 4 броя мрежи, в които имало около 100 килограма риба от вида сом и шаран.

brakonier batak riba2 (Small)

Рибите, част от които женски индивиди в размножителен период са пуснати обратно във водоема. На единия от мъжете са съставени два акта за установяване на административни нарушения, иззети са всички мрежи и лодки. Припомняме, че активното взаимодействие между институциите имащи отношение по противодействието на незаконния улов на риба се провеждат по инициативата на областния управител на Пазарджишка област г-н Трендафил Величков.